A Scan Sign Kft.
√Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telei

2023. janu√°r

1. ¬ß √Āltal√°nos tudnival√≥k
A Sz√°ll√≠t√≥ √©s a MegrendelŇĎ k√∂z√∂tti √ľzleti kapcsolatok az al√°bbi √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©teleken alapulnak, kiv√©ve, ha √≠r√°sban m√°s felt√©telekben √°llapodtak meg a felek.
Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek a MegrendelŇĎ minden j√∂vŇĎbeli megb√≠z√°saira is vonatkoznak, m√©g akkor is, ha a Sz√°ll√≠t√≥ nem hivatkozik r√°juk minden egyes esetben.

 

2. § Ajánlat és árak
Az √°raj√°nlatok nem k√∂telezŇĎ √©rv√©nyŇĪek.
A MegrendelŇĎ √°raj√°nlata csak a Sz√°ll√≠t√≥ √≠r√°sbeli megrendel√©s-visszaigazol√°s√°val tekinthetŇĎ elfogadottnak.
A rajzok √©s minden egy√©b mŇĪszaki dokumentum, valamint le√≠r√°s a mi (Scan Sign Kft.) tulajdonunkat k√©pezi; a szerzŇĎi jog kiz√°r√≥lag a Sz√°ll√≠t√≥t illeti meg e dokumentumok tekintet√©ben.
Ezek a dokumentumok nem haszn√°lhat√≥ak fel a rendeltet√©s√ľktŇĎl elt√©rŇĎ c√©lra.
Elt√©rŇĎ meg√°llapod√°s hi√°ny√°ban az √°rak csomagol√°s n√©lk√ľl, gy√°rtelepi √°ron √©rtendŇĎk.

 

3. § A megrendelés visszaigazolása
A gyártásra és szállításra vonatkozóan kizárólag a megrendelés visszaigazolásának szó szerinti szövege az irányadó.
B√°rmilyen hib√°t vagy t√©ved√©st a megrendel√©s visszaigazol√°s√°nak k√©zhezv√©telekor azonnal jelezni kell a Sz√°ll√≠t√≥nak, ellenkezŇĎ esetben a megrendel√©st elfogadottnak kell tekinteni.
A MegrendelŇĎ r√©sz√©rŇĎl reklam√°ci√≥ a visszaigazol√°s be√©rkez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 2 nap eltelt√©vel m√°r nem √©rv√©nyes√≠thetŇĎ.
Fenntartjuk a jogot, hogy a Sz√°ll√≠t√≥ √©rdekeinek figyelembev√©tel√©vel olyan v√°ltoztat√°sokat hajtsunk v√©gre a kivitelez√©sen, amelyek mŇĪszakilag sz√ľks√©gesnek √©s a MegrendelŇĎ sz√°m√°ra √©sszerŇĪnek bizonyulnak.

 

4. ¬ß Sz√°ll√≠t√°si hat√°ridŇĎ
A Sz√°ll√≠t√≥ √°ltal a megrendel√©s visszaigazol√°s√°ban megadott sz√°ll√≠t√°si hat√°ridŇĎk csak azzal a felt√©tellel √©rv√©nyesek, hogy azokat a Sz√°ll√≠t√≥ a lehetŇĎ legteljesebb m√©rt√©kben betartja.
A sz√°ll√≠t√°si hat√°ridŇĎ be nem tart√°sa nem jogos√≠t fel a szerzŇĎd√©stŇĎl val√≥ el√°ll√°sra vagy k√°rt√©r√≠t√©si ig√©nyre.
A megadott sz√°ll√≠t√°si hat√°ridŇĎ azon a napon kezdŇĎdik, amikor a megrendel√©s mŇĪszaki √©s tervez√©si szempontb√≥l v√©glegesen tiszt√°z√°sra ker√ľl, azaz a kontrollrajz v√©gleges j√≥v√°hagy√°sakor.
Ha a MegrendelŇĎ a kontrollrajz j√≥v√°hagy√°sa ut√°n ut√≥lagos v√°ltoztat√°sokat eszk√∂z√∂l, az befoly√°solhatja a meg√°llapod√°s szerinti sz√°ll√≠t√°si hat√°ridŇĎt.

 

5. § Csomagolás
A term√©k csomagol√°s√°t a Sz√°ll√≠t√≥nak k√∂r√ľltekintŇĎ gondoss√°ggal kell elv√©geznie vagy eldobhat√≥ kartondobozok seg√≠ts√©g√©vel, amelyeket a sz√°ll√≠t√≥ √∂nk√∂lts√©gi √°ron sz√°mol fel, vagy visszav√°lthat√≥ l√°d√°kkal, vagy a vas√ļt saj√°t sz√°ll√≠t√≥eszk√∂z√©vel.
A visszav√°lthat√≥ l√°d√°kat 30 napon bel√ľl kell visszak√ľldeni a Sz√°ll√≠t√≥ r√©sz√©re Budapestre, b√©rmentesen h√°zhoz sz√°ll√≠tva.

 

6. § Szállítás és a kockázat átszállása
A sz√°ll√≠t√°s alapvetŇĎen BudapestrŇĎl, a gy√°rteleprŇĎl, a VevŇĎ k√∂lts√©g√©re √©s kock√°zat√°ra t√∂rt√©nik.
A Sz√°ll√≠t√≥ csak annyiban felel a sz√°ll√≠tm√°ny s√©r√ľl√©s√©√©rt, t√∂r√©s√©√©rt vagy elveszt√©s√©√©rt, amilyen m√©rt√©kben az √°ltala k√∂t√∂tt biztos√≠t√°s kock√°zata kiterjed.
A sz√°ll√≠t√°sra √©s √∂sszeszerel√©sre k√©szre jelentett, de a VevŇĎ √°ltal 5 napon bel√ľl √°t nem vett √°ru a VevŇĎ k√∂lts√©g√©re √©s kock√°zat√°ra t√°rolhat√≥.

 

7. ¬ß MinŇĎs√©gi kifog√°s (reklam√°ci√≥)
A minŇĎs√©gi reklam√°ci√≥kat vagy kifog√°sokat az √°ru √°tv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 8 napon bel√ľl kell √©rv√©nyes√≠teni.
A minŇĎs√©gi kifog√°sokat √≠r√°sos form√°ban kell beny√ļjtani.
Ha ezt a formai k√∂vetelm√©nyt √©s a hat√°ridŇĎt nem tartj√°k be, a minŇĎs√©gi kifog√°sok miatti ig√©nyek √©rv√©nyes√≠t√©se, valamint a v√°ltoztat√°s vagy az √°rlesz√°ll√≠t√°s joga kiz√°rt.
A k√°rt√©r√≠t√©si vagy szerzŇĎd√©ses k√∂tb√©rk√∂vetel√©sek, f√ľggetlen√ľl azok ok√°t√≥l, szint√©n kiz√°rtak, csak√ļgy, mint a sz√°ll√≠t√≥ felelŇĎss√©ge a k√∂vetkezm√©nyes k√°rok√©rt.
Az elox√°l√°si munk√°kat Sz√°ll√≠t√≥k√©nt nem mi magunk v√©gezz√ľk, ez√©rt nem tudunk garanci√°t v√°llalni a kivitelez√©s√©√©rt sem.
A szok√°sos sz√≠nelt√©r√©sek √©s anyagtŇĪr√©sek nem minŇĎs√ľlnek hib√°nak, √©s nem adnak okot reklam√°ci√≥ra.

 

8. § Fizetési feltételek
Elt√©rŇĎ meg√°llapod√°s hi√°ny√°ban a kifizet√©sek a sz√°mla k√©zhezv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 8 napon bel√ľl 2% engedm√©nnyel vagy 30 napon bel√ľl t√∂rt√©nnek.
Ha a MegrendelŇĎ fizet√©si k√∂telezetts√©geivel k√©sedelembe esik, a Sz√°ll√≠t√≥ jogosult minden megkezdett h√≥nap ut√°n 2% kamatot felsz√°m√≠tani, kiv√©ve, ha a szerzŇĎd√©ses rendelkez√©sek alapj√°n magasabb kamatot kell fizetni.

9. § Tulajdonjog fenntartása
(I.)
A VevŇĎvel k√∂t√∂tt √ľzleti felt√©telekbŇĎl eredŇĎ k√∂vetel√©s√ľnk marad√©ktalan (teljes) kifizet√©s√©ig az √©rt√©kes√≠tett √°ruk a mi tulajdonunkban maradnak.
A VevŇĎ jogosult a megv√°s√°rolt √°ruval a szok√°sos √ľzletmenet keret√©ben rendelkezni.
(II.)
A tulajdonjog fenntart√°sa kiterjed az √°ruink feldolgoz√°s√°b√≥l, elegy√≠t√©s√©bŇĎl √©s √∂sszekapcsol√°s√°b√≥l sz√°rmaz√≥ term√©kek teljes √©rt√©k√©re is, mely sor√°n mi minŇĎs√ľl√ľnk gy√°rt√≥nak.
Ha harmadik szem√©lyek √°ruinak feldolgoz√°sa, elegy√≠t√©se vagy √°ruival val√≥ √∂sszekapcsol√°sa eset√©n a tulajdonjoguk fennmarad, akkor e feldolgozott √°ruk sz√°mla√©rt√©k√©nek ar√°ny√°ban k√∂z√∂s tulajdont szerz√ľnk.
(III.)
A VevŇĎ mostant√≥l kezdve biztos√≠t√©kk√©nt r√°nk engedm√©nyezi a viszontelad√°sb√≥l eredŇĎ, harmadik f√©llel szembeni k√∂vetel√©s√©t teljes eg√©sz√©ben, illetve az esetleges r√©sztulajdoni h√°nyadunk erej√©ig.
Ňź jogosult ezeket a sz√°ml√°nkra beszedni a r√©sz√ľnkre t√∂rt√©nŇĎ kifizet√©s visszavon√°s√°ig vagy felf√ľggeszt√©s√©ig.
A VevŇĎ a k√∂vetel√©st a k√∂vetel√©s faktor√°l√°s √ļtj√°n t√∂rt√©nŇĎ behajt√°sa c√©lj√°b√≥l sem engedm√©nyezheti, kiv√©ve, ha ez egyidejŇĪleg megalapozza a faktor azon k√∂telezetts√©g√©t, hogy a r√°nk esŇĎ k√∂vetel√©sr√©sz erej√©ig k√∂zvetlen√ľl nek√ľnk ellen√©rt√©ket ny√ļjtson mindaddig, ameddig a VevŇĎvel szemben a k√∂vetel√©seink fenn√°llnak.
(IV.)
A VevŇĎ k√∂teles azonnal aj√°nlott lev√©lben √©rtes√≠teni benn√ľnket, ha harmadik szem√©lyek hozz√°f√©rnek a hozz√°nk tartoz√≥ √°rukhoz √©s k√∂vetel√©sekhez.
(V.)
A tulajdonjog-fenntart√°s gyakorl√°sa nem jelenti a szerzŇĎd√©s felmond√°s√°t.
(VI.)
Az √°ruk √©s az azokat helyettes√≠tŇĎ k√∂vetel√©sek nem z√°logos√≠that√≥ak el harmadik f√©lnek, nem ruh√°zhat√≥ak √°t √©s nem engedm√©nyezhetŇĎek biztos√≠t√©kk√©nt a k√∂vetel√©s√ľnk teljes kifizet√©se elŇĎtt.
(VII.)
Ha a biztos√≠t√©kok √©rt√©ke t√∂bb mint 20%-kal meghaladja a k√∂vetel√©seinket, a VevŇĎ k√©r√©s√©re az √°ltalunk v√°lasztott biztos√≠t√©kokat felszabad√≠tjuk.

 

10. § Irányadó jog és joghatóság
Minden √ľzleti kapcsolatra a magyar jog az ir√°nyad√≥, √©s minden jogvita a b√≠r√≥s√°gok √°ltal√°nos joghat√≥s√°ga al√° tartozik a magyar polg√°ri perrendtart√°sr√≥l sz√≥l√≥ 2016. √©vi CXXX. t√∂rv√©nynek megfelelŇĎen.

 

11. § Szavatossági jogok, jótállás
(I.)
A Szállító jótállást vállal az általa szállított termékekre (berendezésekre).
A j√≥t√°ll√°sra a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny (Ptk.) rendelkez√©seit kell alkalmazni.
(II.)
A meg√°llap√≠tott hib√°knak minden esetben gy√°rt√°si vagy anyaghib√°kb√≥l kell eredni√ľk.
(III.)
J√≥t√°ll√°si ig√©ny eset√©n a Sz√°ll√≠t√≥ viseli a hiba kijav√≠t√°s√°nak k√∂lts√©geit, amennyiben a jav√≠t√°s lehetŇĎs√©ge biztos√≠tott.
Ez nem tartalmazza az oda- √©s visszautaz√°s k√∂lts√©geit, az √°llv√°nyzat vagy a megfelelŇĎ szerel√©si seg√©deszk√∂z√∂k esetlegesen felmer√ľlŇĎ k√∂lts√©geit.
Ezek azonban csak a károsodott termék- vagy berendezésrész eredeti értékének erejéig fedezettek.
A kijav√≠t√°s lehetŇĎs√©ge hat√°ridŇĎ kitŇĪz√©s√©t teszi sz√ľks√©gess√©, az elutas√≠t√°s kock√°zata mellett.
Csak ezután lehet a munkadíj csökkentését érvényesíteni.
Minden egyéb tekintetben a jótállási kötelezettségre a magyar Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadóak.
(IV.)
A j√≥t√°ll√°si k√∂telezetts√©g kiz√°rt, ha a kifog√°solt term√©kben (berendez√©sben) nem a Sz√°ll√≠t√≥t√≥l beszerzett mŇĪk√∂dtetŇĎ eszk√∂z√∂ket vagy tartoz√©kokat haszn√°ltak, vagy ha a sz√°ll√≠tott term√©keket (berendez√©seket) harmadik szem√©lyek nem az elŇĎ√≠r√°soknak megfelelŇĎen telep√≠tett√©k, vagy a MegrendelŇĎ az elŇĎ√≠r√°sokkal ellent√©tes m√≥don √ľzemeltette, valamint ha a Sz√°ll√≠t√≥ √°ltal nem felhatalmazott c√©g avatkozik be a term√©k (berendez√©s) rendszer√©be.
Minden egyéb tekintetben a jótállási kötelezettségre a magyar Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadóak.

Scan Sign Kft., Budapest, Magyarorsz√°g, 2023.